Colloquium Fonds voor cultuurmanagement 2019

Elk jaar organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement een colloquium over een thema dat leeft in de kunst- en cultuursector. Het Fonds wil daarmee bijdragen tot de kennisdeling binnen de sector.

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen haar jaarlijks colloquium. Onder druk van de digitalisering moeten culturele en creatieve organisaties hun manier van werken herdenken. Zowel op Europees als op lokaal niveau is het vinden van een vernieuwend businessmodel het nieuwe buzz word in de culturele sector.

Een businessmodel is meer dan een verdienmodel (deze zin toevoegen): je vertrekt van de waarden die je wil overbrengen en voor wie. En dan denk je na over de juiste partners, de gepaste kanalen en middelen. Nu iedereen op zoek is naar aanvullende financieringsbronnen, kan een businessmodel een handige manier zijn om op een holistische manier na te denken over de architectuur van je eigen organisatie.

Tijdens het colloquium cultuurmanagement staan we stil bij het concept businessmodel en laten we interesting practices aan bod komen uit verschillende sectoren, zoals Concertzaal Splendor in Amsterdam, Openluchtmuseum Bokrijk en De Republiek in Brugge.

Namens CCQO zullen op het colloquium presentaties worden gehouden door Walter van Andel en Arne Herman.

Praktische info

Universiteit Antwerpen, Hof Van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen.

Inschrijven kan via deze link.


Prijs: € 45. In de prijs is het boek ‘Businessmodellen in de culturele sector’ inbegrepen dat na het colloquium verschijnt bij LannooCampus.
In het boek verzamelen we de bijdragen van de gastsprekers tijdens het colloquium, aangevuld moet boeiende essays.