De zin van theater

  • Lezing en debat met Hanka Otte, Erik Akkermans, Niek vom Bruch, Jeffrey Meulman, Paul de Rook en Eva Wortmann
  • Noorderzon Performance Arts Festival Groningen
  • Maandag 19 augustus 2019
  • 20:00 – 21:30 uur – Horatio tent
  • Klik hier voor meer informatie

Wat is de ware rol van kunst in de samenleving? Op welke manier dragen gemeenten hier aan bij, en laten zij zich hierbij niet teveel leiden door economische argumenten? Hanka Otte, onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen, pleit voor een cultuurbeleid dat kunst en kunstenaars omwille van zingeving centraal stelt. Een beleid dat de juiste voorwaarden biedt om theaters en festivals voorstellingen te laten programmeren die bezoekers betekenis geven aan wie zij zijn en wat zij in de samenleving doen. Zodat de kunst werkelijk mee kan vormgeven aan het sociaal weefsel. Met als uitgangspunt twee artikelen die zij eerder in Theatermaker schreef, nodigt Otte een politicus, een theaterdirecteur, een theatermaker en een festivaldirecteur uit om in debat te gaan – met elkaar, met het publiek en met zichzelf. Een open gesprek over kunst en festivals als deel óf als stuurzender van de gemeenschap.