Bahia Shebab op Integrated – Radical Imagination

Kunstenares Bahia Shehab maakt metersgroot kunstwerk in kader van Integrated en De Connectie

ANTWERPEN De Libanees-Egyptische kunstenares Bahia Shehab zal samen met Fameus vzw en studenten van Sint Lucas Antwerpen een gigantische muurschildering maken in de Zirkstraat 36. Dat werk kadert in het project Integrated 2019 en De Connectie.  

Integrated is de tweejaarlijkse designconferentie georganiseerd door Sint Lucas Antwerpen, dit jaar onder de noemer van ‘radicale verbeelding’. De muurschildering is een samenwerking tussen Bahia Shehab, Sint Lucas Antwerpen en De Connectie. De Connectie is dan weer het project van Fameus voor artistieke nieuwkomelingen in de stad Antwerpen. De twee instanties werkten begin dit jaar al samen aan een Uitwisselingsweek tussen studenten en deelnemers van De Connectie.

Op 8 november onthullen Fameus en Sint Lucas Antwerpen het nieuwste kunstwerk van de Libanees-Egyptische kunstenares Bahia Shehab. Ze creëert het ontwerp op maat van de site Zirkstraat 36 in het kader van Integrated 2019. Het kunstwerk wordt gerealiseerd door studenten van de KDG, vrijwilligers van De Connectie en de kunstenares zelf. Het gebouw wordt zo een unieke site en deel van het Mahmoud Darwish project, een reeks werken in onder meer New York, Amsterdam en Tokyo.

Info Integrated conference: https://integratedconf.org