Kwetsbaarheid
Over raken en geraakt worden

- The Murmuring of the Artistic Multitude
- Spaces for Criticism
- Interrupting the City
- Imaginative Bodies
- The Practice of Dramaturgy
- Mobile Autonomy
- In-between Dance Cultures
- No Culture, No Europe
- Arts Education Beyond Art
- Aesthetic Justice
- Alternative Mainstream
- The Ethics of Art
- Institutional Attitudes
- Teaching Art in the Neoliberal Realm
- Community Art
- Moving Together
- Repressief Liberalisme
- The Art of Civil Action - Political Space and Cultural Dissent
- Commonism - A New Aesthetics of the Real
- The Future of the New
- Contemporary Artist Residencies: Reclaiming Time and Space
- When Fact is Fiction – Documentary Art in the Post-Truth Era
- Design Dedication
- Nearness - Art And Education After Covid-19
- Nabijheid - Kunst en onderwijs na Covid-19
- The Aesthetics of Ambiguity
- Kwetsbaarheid
- Fragility
In een competitief bestaan verbergen we onze zwakke plekken. Evaluatiedrift en de voortdurende dwang tot innoveren duwen mensen steeds verder weg in een bolster. Hoe danook gaan we allen als knoeiers door het leven, vindt Marlies De Munck. Ze roept daarom op tot openheid en mededogen. Want dat bolsteren hindert je om te raken. En om geraakt te worden. Pascal Gielen houdt een warm pleidooi voor een esthetische kunde: het vermogen via al onze zintuigen een rammelende en fragiele werkelijkheid toch als een samenhangend geheel te ervaren. Dat is de potentie van kunst en cultuur: om ons te verzoenen met een chaotisch en kwetsbaar leven.
Kwetsbaarheid is separaat in het Engels verkrijgbaar onder de titel Fragility, ga voor de Engelstalige editie naar de Engelstalige pagina over deze publicatie.
Auteurs: Marlies De Munck en Pascal Gielen
Tekeningen en ontwerp: Lotte Schröder
Info: April 2022, Valiz | paperback | 64 blz | 16,7 x 11,5 cm (h x b) | Nederlands | ISBN (NED) 978-94-93246-09-6 | € 7,50
Over de auteurs:
Marlies De Munck is cultuurfilosofe. Ze is als docent verbonden aan het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen en aan het KASK & Conservatorium in Gent. Als lid van het Culture Commons Quest Office (CCQO) aan het Antwerp Research Institute For the Arts (ARIA) doet ze onderzoek naar de gezondheid van cultuur.
Pascal Gielen is cultuursocioloog, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van de Universiteit Antwerpen. Hij leidt er de onderzoeksgroep Culture Commons Quest Office (CCQO). Zijn onderzoek focust op de politieke en sociale context van creatieve arbeid.