Nabijheid – Kunst en onderwijs na Covid-19

De Covid-19 crisis leert dat menselijke nabijheid goud waard is. Kunst en onderwijs kunnen niet zonder. Mensen verliezen net als kunstwerken hun aura wanneer ze op digitale afstand worden gehouden. Kunst ontbeert leven wanneer ze niet met lichamen kan vibreren. In Nabijheid, Kunst en onderwijs na Covid-19 maken Marlies De Munck en Pascal Gielen een diagnose van een nieuwe realiteit. Alleen cultuur markeert het verschil tussen overleven en leven.

Nabijheid is separaat in het Engels verkrijgbaar onder de titel Nearness

Auteurs: Marlies De Munck en Pascal Gielen
Tekeningen en ontwerp: Lotte Schröder 

2020, Valiz in samenwerking met ARIA – Antwerp Research Institute for the Arts, Universiteit Antwerpen | paperback | 64 pp. | 16,7 x 11,5 cm (h x b) | Nederlands | ISBN (NED) 978-94-92095-87-6 | € 5,00

Over de auteurs:

Marlies De Munck is cultuurfilosofe. Ze is als docent verbonden aan het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen en aan het KASK & Conservatorium in Gent. Als lid van het Culture Commons Quest Office (CCQO) aan het Antwerp Research Institute For the Arts (ARIA) doet ze onderzoek naar de gezondheid van cultuur.

Pascal Gielen is cultuursocioloog, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van de Universiteit Antwerpen. Hij leidt er de onderzoeksgroep Culture Commons Quest Office (CCQO). Zijn onderzoek focust op de politieke en sociale context van creatieve arbeid.

Meer informatie: https://www.valiz.nl/publicaties/nabijheid.html

Published:
Publisher: Valiz